Kiinteistönvälittäjät Susanna Venho ja Markku Oksanen: Raisiossa yhä kova kysyntä omakotitaloista, Naantalissa keskustan vanhoista asunnoista

Korkojen ja sähkönhinnan nousujen vaikutuksia ehkä turhan aikaista arvioida, mutta ainakin ostajat ovat muuttuneet varovaisemmiksi. Ollaan palaamassa ns. normaaliin, aikaan ennen koronaa.

OP Koti Turun seutu pani keskiviikkona myyntiin kahden hehtaarin maatilakeskuksen 140 neliön hirsitaloineen lähellä Merimaskun maamiesseurantaloa. Pääasiallinen lämmitysjärjestelmä on öljy ja hintapyyntö 260 000. Kiinteistönvälittäjä Markku Oksasen mukaan Naantalissa nopeimmin käyvät kaupaksi keskustan vanhat kerrostaloasunnot.<EP>

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry (SKVL) katsoo tuoreessa valtakunnallisessa asuntomarkkinaennusteessaan, että asunnonvaihtotarve on pysynyt ennallaan ja halutuimpia ovat edelleen omakotitalot.

SKVL:n mielestä mielestä talven lämmitysenergiasta puolestaan on tullut liian iso puheenaihe, kun lämmityksen osuus ei kuitenkaan ole puolta enempää sähkölaskusta. Keskimääräisten myyntiaikojen SKVL laskee selvästi pidentyneen tänä vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos