Faktat pöytään lahtien ja salmien rehevöitymisestä – Matias Scheinin tutkii Naantalin vedet ja kaupunki saa täsmätietoa toimiensa pohjaksi

Naantalilaissyntyinen tutkijatohtori selvittää Naantalin rannikkovesien tilaa ja niitä rehevöittävän kuormituksen alkuperää. Siksi Matias Scheinin ajaa vahvalla kumiveneellä pitkin rantoja, salmia ja lahtia, ja päivässä kertyy 7500 mittauskohtaa.

Matias Scheinin on toiveikas. Hän tutkii Naantalin vesialueiden rehevöitymistä, ilmastopäästöjä ja niiden lähteitä. Tulokset auttavat kaupunkia kohdentamaan toimenpiteitään. Scheininin mukaan kaikki voittavat.

20.10. 10:00

Meribiologian tohtori Matias Scheinin, 43, ratsasti isoa kumivenettä vauhdikasta 20 solmua Naantalin ja Maskun merialueilla keskiviikkona. Saman reitin hän oli ajanut jo toukokuussa ja heinäkuussa.

Lenkki mutkittelee ympäri Luonnonmaan, pitkin Askaistenlahden rantoja ja kierrellen sen saaria, edestakaisin Merimaskun kirkonsalmen läpi ja Otavan saaren länsipuolta eteläisimmillään Haapalan lauttarantaan saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos