Matkahuollon liput muuttuvat ensi vuonna sähköisiksi vaiheittain

Paperisia kausi- ja sarjalippuja voi käyttää helmikuun loppuun.

Ensi vuoden aikana Matkahuolto siirtyy kausi- ja sarjalipuissaan mobiiliin, ja paperiset liput jäävät pois käytöstä.

24.11.2022 11:00

Matkahuolto muuttaa kausi- ja sarjalippunsa vuoden 2023 aikana täysin sähköisiksi, ja tulevaisuudessa ne hankitaan yhtiön oman sovelluksen kautta. Muutos tarkoittaa, että paperiset kausi- ja sarjaliput jäävät historiaan.

Liput, jotka ovat tällä hetkellä matkakorteilla, siirtyvät mobiilisovellukseen vaiheittain. Siirtymäkausi alkaa joulukuun alusta tänä vuonna. Matkakorttien myynti ja lisälataaminen päättyvät asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa kesäkuun loppuun mennessä.

Reitit ja liput -sovellus kertoo kausi- ja sarjalipun jäljellä olevat päivät, matkat ja voimassaoloajan. Siitä löytyvät lippujen lisäksi reitit ja aikataulut. Linja-autossa sovellus toimii matkustusoikeuden varmentajana.

Poikkeuksen muutoksessa muodostavat peruskoululaisten liput, jotka vielä toistaiseksi pidetään matkakorteilla.

Matkahuollon matkustaja- ja liikennöitsijäpalveluiden va. johtaja Anu Pekurisen mukaan asiakkaat haluavat nykyään ostaa liput sähköisesti itselleen sopivana ajankohtana.

Paperisten kertalippujen myynti päättyy linja-autoasemilla 31. tammikuuta. Paperisella lipulla voi matkustaa helmikuun 2023 loppuun.

Matkahuollon matkakortit uudistettiin viimeksi viime vuonna, jolloin niistä tuli tunnistepohjaisia.

Lähde: Matkahuolto.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos