14 olennaista kysymystä sähkökorvauksesta: Kuka saa ja kuka ei? Tästä syystä moni kovia laskuja maksava suomalainen voi jäädä ilman tukea

Tästä jutusta löydät vastaukset keskeisiin kysymyksiin sähkölaskujen kertakorvauksesta, josta hallitus linjasi. Mallin väliinputoajia ovat todennäköisesti taloyhtiöiden asukkaat, joiden lämmityskuluihin sähkökriisi iskee yhtiön kasvavien kustannusten kautta.

Sähkölaskujen kertakorvausta koskeva lakiesitys valmistuu kolmen viikon sisällä. Osa mallin yksityiskohdista on vielä hiomatta. Mitä siitä tiedetään nyt? Tässä jutussa on kaikki, mitä tuesta tiedetään 20. joulukuuta mennessä.

21.12.2022 9:50

Hallitus linjasi maanantaina uusista keinoista tukea kuluttajia energiakriisissä. Rajusti nousseiden sähkölaskujen helpottamiseksi hallitus edistää kertakorvausta, hintakattoa ja sähkölaskujen maksuaikojen pidentämistä.

Näistä ensimmäisenä toteutuu marras- ja joulukuun sähkölaskujen perusteella maksettava kertakorvaus. Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston osastopäällikkö Riku Huttunen kertoo, että lakiesitys valmistuu loppiaisen tienoilla ja kertakorvaus toteutuu todennäköisesti maaliskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos