Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen palkka-ajo on tehty

Jos palkanmaksussa todetaan suurempia puutteita, korjattu palkka maksetaan mahdollisimman pian. Kuvituskuva.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen palkka-ajo on tehty vakituisille työntekijöille, joita on lähes 19 000. Henkilöstölle on keskiviikkona 11. tammikuuta viestitty, että ansioerittely näkyy omasta verkkopankista ennen ensimmäistä palkanmaksupäivää 13. tammikuuta.

Sisäisessä tarkastelussa on löydetty lisiin ja poissaolotietoihin liittyviä puutteita, jotka heijastuvat palkanmaksuun. Esimerkiksi tammikuun vuosilomajaksot puuttuvat osittain järjestelmästä, minkä vuoksi vuosilomalisät eivät ole ehtineet maksuun. Nämä poikkeamat korjataan seuraavissa palkanmaksuissa.

Jos palkanmaksussa todetaan suurempia puutteita, korjattu palkka maksetaan mahdollisimman pian.

”Palkka-asiantuntijamme ovat tehneet hartiavoimin töitä suuren muutoksen riskien minimoimiseksi viime keväästä saakka. Nyt kun ensimmäinen palkka-ajo on tehty, näyttäisi että vältymme suurilta ongelmilta”, sanoo tiedotteessa konsernipalvelujohtaja Laura Saurama.

Määräaikaisten palkanmaksupäivä on kuun viimeinen päivä. Siihen liittyen selvitetään työvuorojärjestelmään liittyviä käyttöoikeus- ja verkko-ongelmia.

Kaikkia hyvinvointialueella tarvittavia verkkoyhteyksiä ja käyttöoikeuksia ei ehditty tekemään ja testaamaan ennen vuodenvaihdetta.

”Lähes kaikki työntekijämme saivat kirjauduttua uusilla käyttäjätunnuksilla joulukuun aikana. Aikataulu oli monella tavalla työläs varsinkin, kun alan henkilöstöpula samaan aikaan on vaikea”, sanoo hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen.

Sosiaalihuollon ja perusterveydenhuollon tietojärjestelmien kaikkia perustietoja ei pystytty siirtämään automaattisesti.

”Ammattilaisemme ovat hoitaneet tilannetta erittäin hyvin. Ylimääräiseen vaivaan on suhtauduttu ymmärtäväisesti, vaikka osalle tilanne on tullut yllätyksenä. Olemme tyytyväisiä, että asiakkaillemme tämä ei ole juurikaan näkynyt”, Martikainen sanoo.

Palvelukanavat ja puhelinnumerot ovat toimineet pääsääntöisesti hyvin. Ongelmat ovat näkyneet asiakkaille ja potilaille vain tilapäisinä viiveinä ja häiriöinä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella käytetään toistaiseksi rinnakkain kuntien verkkoja, työasemia sekä osaa sovelluksista. Tilanne on väliaikainen, mutta se mutkistaa työntekoa.

Tietojärjestelmätuessa on jonossa useita satoja työpyyntöjä, joita puretaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Tilannetta vaikeuttavat tällä hetkellä myös tekijät, jotka eivät liity hyvinvointialueuudistukseen. Henkilöstöstä on pulaa ja lisäksi sairauspoissaoloja on talven epidemiatilanteen vuoksi runsaasti.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella kokoontuu päivittäin häiriötilannejohtoryhmä, joka seuraa tilannetta ja muutoksia tehdään tarvittaessa nopeasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos