Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäinen palkanmaksu onnistui – yksittäisiä virheitä on ollut

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ensimmäiset palkat on maksettu vakituisten työntekijöiden tileille suunnitellusti. Hyvinvointialueelle siirtyi yli 30 eri organisaatiosta kaikkiaan runsaat 23 000 työntekijää.

Jos palkanmaksussa todetaan edelleen suurempia puutteita, korjattu palkka maksetaan mahdollisimman pian.

13.1. 11:38

Vakituista henkilöstöä on lähes 19 000, ja heidän palkkansa maksettiin ensimmäistä kertaa perjantaina 13. tammikuuta. Tavallisesti palkanmaksupäivä on kuun 15., mutta se aikaistui viikonlopun vuoksi perjantaille.

Määräaikaisten palkat ja erillislisät tulevat maksuun kuun viimeisenä päivä.

Vakituisen henkilöstön tehtäväkohtaisissa palkoissa on löydetty yksittäisiä virheitä henkilöiltä, jotka ovat uudistuksessa sijoittuneet kokonaan uusiin tehtäviin niin, että palkkaus on muuttunut, mutta uusia tietoja ei ole vielä saatu tallennettua järjestelmiin. Pääosa henkilöstöstä siirtyi entistä vastaavaan tehtäväänsä.

Noin kolmellakymmenellä henkilöllä löytyi tuoduista tiedoista selkeitä puutteita niin, että palkka olisi jäänyt maksamatta tai ennakonpidätys olisi tehty 60 prosentin mukaan. Näiden henkilöiden palkkatiedot tarkastettiin lähettävästä organisaatiosta, korjattiin Varhan järjestelmään ja palkka saadaan korjattuna maksettua perjantaina.

Pieniä puutteita hyvinvointialueelle siirtyneissä ja tallennetuissa tiedoissa on sisäisessä tarkastelussa löydetty lisiin, poissaolotietoihin sekä ammattiliittojen jäsenmaksuihin liittyen. Nämä ovat heijastuneet nyt maksettuihin palkkoihin. Esimerkiksi tammikuun vuosilomajaksot puuttuvat järjestelmästä osittain. Lisäksi hyvinvointialueelle siirtyneissä jäsenmaksujen lähtötiedoista on löytynyt puutteita. Nämä poikkeamat korjataan seuraavissa palkanmaksuissa.

Jos palkanmaksussa todetaan edelleen suurempia puutteita, korjattu palkka maksetaan mahdollisimman pian.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos