Varsinais-Suomen hyvinvointialue valmistautuu erillislisien maksuun – työvuorotietojen siirto onnistui

Hyvinvointialueen ensimmäiset kolme viikkoa ovat sujuneet pääosin hyvin Varhan tiedotteen mukaan.

20.1. 11:58

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen erillislisien kuten työaikakorvausten, ylitöiden ja hälytysrahojen sekä määräaikaisten työntekijöiden palkan ensimmäinen maksupäivä on kuun viimeisenä päivä. Tällä viikolla on testattu näihin liittyviä järjestelmiä ja esihenkilöt ovat tarkistaneet ja korjanneet tietoja virheiden minimoimiseksi.

”Meille on ensiarvoisen tärkeää, että saamme kaikki erillislisät sekä määräaikaisten, sijaisten ja lyhytaikaista keikkaa tehneiden ammattilaistemme palkat maksettua kuten kuuluu. Yhteysongelmat ovat hidastaneet valmistelutyötä. Tällä viikolla myös kohtasimme tietojen siirrossa vaikeuksia, jotka saatiin kuitenkin ratkaistua”, kertoo tiedotteessa konsernipalvelujohtaja Laura Saurama.

Työvuorotiedot on nyt saatu siirrettyä onnistuneesti. Siirrossa havaittiin virheitä, joita korjataan, jotta kuun viimeisen päivän palkanmaksu olisi mahdollisimman oikein. Tietojen siirron testauksen ongelmien vuoksi järjestelmä oli hetkellisesti poissa käytöstä.

Hyvinvointialueen ensimmäiset kolme viikkoa ovat sujuneet pääosin hyvin Varhan tiedotteen mukaan.

”Olemme onnistuneet turvaamaan hyvinvointialueemme palvelujen jatkuvuuden. Tästä ja kaikesta ylimääräisestä työstä suuret kiitokset henkilöstöllemme. Väliaikaisia ratkaisuja on tarvittu ja joitain yksittäisiä viiveitä palveluissa on valitettavasti ollut. Näin suuressa hallinnollisessa uudistuksessa ja tietojärjestelmämuutoksessa alkukankeutta on ymmärretty varsin hyvin”, hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen sanoo.

Hyvinvointialueen tietojärjestelmien ja päätelaitteiden käyttöönotto jatkuu edelleen osassa toimipisteistä. Paikoitellen käytetään rinnakkain kuntien verkkoja, työasemia sekä osaa sovelluksista. Tietojärjestelmätuessa on jonossa satoja hyvinvointialueen työntekijöiden työpyyntöjä.

Varsinainen asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhdistäminen tehdään Varsinais-Suomessa vaiheittain lähivuosina. Tavoitteena on, että kuluvan vuoden aikana järjestelmien yhdistelmiä olisi enintään kymmenen. Ennen hyvinvointialueen aloittamista Varsinais-Suomessa toimittiin yli 40 eri asiakas- ja potilastietojärjestelmällä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos