Koronarajoitusten purkaminen siivitti TOK:n ravintolamyynnin kovaan kasvuun

Ravintolakaupan liikevaihto kasvoi 42 prosenttia.

Turun Osuuskaupan liikevaihto oli viime vuonna 732 miljoonaa euroa, missä kasvua edellisvuoteen oli 10 prosenttia. Tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 11 miljoonaa euroa.

”Erityisen hyvää kehitys oli koronarajoitteista palautumaan päässeellä matkailu- ja ravitsemiskaupalla. Marketkaupan liikevaihto oli myös hyvällä tasolla”, kertoo tiedotteessa toimitusjohtaja Antti Heikkinen.

Matkailu- ja ravitsemistoimialan liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuoteen 36 prosenttia. Kasvua vauhdittivat erityisesti koronarajoitusten purkaminen alkuvuonna sekä onnistunut kesäkauppa. Majoituskaupassa liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 29 prosenttia ja ravintolakaupan liikevaihto kasvoi 42 prosenttia.

Market-toimialan liikevaihto oli 557 miljoonaa euroa, ja se kasvoi edellisestä vuodesta 7,0 prosenttia.

Liikennekaupassa liikevaihto oli 111 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuoteen 18,7 prosenttia. Myyntiä kasvattivat paitsi poistuneet koronarajoitukset ja ihmisten liikkumisen lisääntyminen, myös polttonesteiden hinnan nousu.

Tavaratalokaupan liikevaihto oli 16 miljoonaa euroa, ja se nousi edelliseen vuoteen verrattuna 9 prosenttia

Investoinnit painottuivat vuonna 2022 Wiklund-keskukseen ja market-kauppaan. Kuluvan vuoden suurin yksittäinen investointi on Prisma Myllyn uudistus, joka alkoi alkuvuodesta. Uudistus valmistuu joulun alla.

Turun Osuuskaupan asiakasomistajat saivat bonusta ja maksutapaetua yhteensä 25,4 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos