Näin AKT:n kuorma-autoalaa koskeva lakko vaikuttaisi jätehuoltoon Raisiossa ja Naantalissa

Lakon aikana väliin jääviä tyhjennyksiä ei luultavasti voida paikata, vaan seuraava tyhjennyskerta toteutuu asiakkaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kuvituskuva

14.2. 13:23

Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n keskiviikkona 15.2. mahdollisesti alkava viikon pituinen lakko vaikuttaisi myös lounaissuomalaisten jätehuoltoon. Monelle kotitaloudelle ja taloyhtiölle lakko näkyisi jäteastioiden tyhjennysaikataulujen muutoksina tai yhden tyhjennyskerran jäämisenä kokonaan väliin.

”Kunnan järjestämän jätehuollon piiriin kuuluvista LSJH:n osakaskunnista Mynämäessä, Nousiaisissa, Maskussa, Vahdolla, Naantalissa, Raisiossa ja saaristo-Paraisilla osalla asiakkaita polttokelpoisen jätteen ja hyötyjätteiden astiatyhjennyksiä jäisi tekemättä", sanoo tiedotteessa LSJH:n palvelupäällikkö Sanna Rajala.

Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Marttilassa, Paimiossa, kanta-Paraisilla, Pöytyällä, Ruskolla, Salossa, Sauvossa, Turussa ja Uudessakaupungissa jätteenkuljetuksesta sopiminen on asukkaan omalla vastuulla. Niissä kunnissa lakon vaikutukset ovat riippuvaisia kiinteistön valitsemasta jätteenkuljetusyrityksestä ja lakon vaikutuksista yrityksen palveluihin.

Lakon aikana väliin jääviä tyhjennyksiä ei luultavasti voida paikata, vaan seuraava tyhjennyskerta toteutuu asiakkaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Näin etenkin sellaisissa kiinteistöissä, joissa normaali tyhjennysväli on yksi tai kaksi viikkoa ja seuraava tyhjennys olisi jo pian lakon alkamisen jälkeen.

”Valitettavasti emme myöskään voi aikatauluttaa seuraavan kahden viikon ajalle erikseen tilattavia ylimääräisiä astiatyhjennyksiä. Arvioimme, että viikon kestävän lakon vaikutukset heijastuisivat jossain määrin myös sitä seuraavien parin, kolmen seuraavan viikon tyhjennyksiin. Tarkempia tietoja lakon vaikutuksista on mahdotonta tässä vaiheessa antaa.”

Lietteiden keräykseen lakolla ei todennäköisesti ole vaikutuksia. Lietehuolto siirtyy LSJH:n vastuulle kaikissa Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäsenkunnassa viimeistään vuonna 2026.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos