Tarmo Martikainen: Hyvinvointialueen prosessit saadaan vakautettua juhannukseen mennessä

Tarmo Martikainen kertoi aluevaltuustolle palvelustrategian valmistelun käynnistymisestä. Kuvituskuva

16.2. 10:24

Hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen antoi keskiviikkona aluevaltuustolle selvityksen Varhan toiminnan käynnistyksestä.

”Olemme siirtyneet vaiheeseen, jossa tulee kovaäänisiäkin puheluita siitä, miksi minun päätösvaltuuteni ovat muuttuneet tai miksi paperilomake on muuttunut sähköiseksi. Kerron soittajille, että asiat etenevät ja muutoksiakin tulee”, Martikainen sanoo kokoustiedotteessa.

Hän arvioi, että hyvinvointialueen prosessit saadaan vakautettua viimeistään juhannukseen mennessä.

Martikainen kertoi aluevaltuustolle myös palvelustrategian valmistelun käynnistymisestä. Lähtökohta on se, että Varsinais-Suomen väestö kasvaa ja vanhenee, asukkaiden sosioekonominen asema on hieman Suomen keskimääräistä tilannetta parempi ja väestö hieman terveempää.

Ikääntyneiden palveluketjun ratkaiseminen on strategiassa keskeisessä asemassa.

”Meidän on luotava tehokas toimintamalli ja parannettava ikääntyvien toimintakykyä.”

Martikainen muistutti, että Varsinais-Suomi kuuluu niihin hyvinvointialueisiin, joiden asukasluku kasvaa. Ainoa kasvava alue maakunnassa on Turun kaupunkiseutu. Muualla maakunnassa asukkaiden määrä ennusteiden mukaan laskee.

Laura Kaarniharju vaihtoi kuun alussa valtuustoryhmää ja pyysi eroa aluevaltuuston ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävästä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jyrki Alastalo.

Maakunnan ulkopuolelle muuttaneen Jaakko Lindforsin (vas) tilalle aluevaltuustoon nousi Katri Kapanen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos