Varsinais-Suomen Yrittäjät haluaa saaristomatkailun kansalliseksi brändiksi

Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén.

13.3. 16:09

Varsinais-Suomen Yrittäjät näkee alueen matkailun kasvattamisessa suuren potentiaalin ja vaatii seuraavalta hallitukselta panostuksia Saaristomeren matkailun markkinointiin ja tuotteistamiseen.

”Saaristomeremme maailman suurimmalla saaristolla on potentiaalia kehittyä kansainvälisesti tunnetuksi brändiksi. Saaristo voi houkutella ainutlaatuisen luonnon, yrittäjien tarjoamien kestävien palveluiden ja turvallisuuden kautta ympärivuotisesti matkailijoita Suomeen”, sanoo tiedotteessa Varsinais-Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Jutta Wirén.

Varsinais-Suomen Yrittäjät haluaa lisää suoria lentoyhteyksiä Turkuun Keski-Euroopasta.

”Hyvä saavutettavuus ja kasvava turismi lisäävät koko Varsinais-Suomen vetovoimaa. On selvää, että Turun lentokentän merkitys koko alueen elinkeinoelämälle ja yritysten kansainvälisille yhteyksille on erittäin iso. Suorat ja toimivat kansainväliset yhteydet ovat koko maakunnan elinvoimalle erittäin tärkeät. Lisää suoria reittejä tarvittaisiin esimerkiksi juuri Saksasta.”

Matkailu on lähtenyt elpymään pandemian jälkeen Suomessa muita Pohjoismaita hitaammin. Business Finlandin teettämä selvitys kertoo, ettei Suomi ole edes 25 suosituimman matkakohteen joukossa, kun saksalaisperhe valitsee lomakohdetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos