Sunfestin trendikkäimpiin esiintyjiin kuuluvat Samu Haber ja Kuumaa – Elokuun lopun pimeinä iltoina valotaide ja tuli näkyvät

Naantali Sunfest on julkaissut esiintyjäkaartinsa.

Samu Haber kuuluu Sunfestin nimekkääseen esiintyjäkaartiin Naantalin Kirkkopuistossa elokuun lopulla.

Tulevan kesän Naantali Sunfest on värvännyt nimekkäitä suomalaisia artisteja esiintyjiksi kahden päivän festarilleen Kirkkopuistossa 25.-26. elokuuta. Tapahtumajärjestäjä Henri Kulmala pitää lauantain päänimenä Samu Haberia, joka kruunaa illan viimeisenä artistina.

”Hän on tosi suosittu tällä hetkellä ja on vasta vähän aikaa niittänyt uraa suomenkielisellä soolouralla”, Kulmala sanoo.

Kuumaa osallistui Emma-gaalaan helmikuussa.

”Perjantaissa on Kuumaa, mikä on tosi kovassa nosteessa. Nuoria poikia, sellainen bändi, joka vetoaa tosi moneen. Se on vieläpä sellainen, jonka vain harvat ovat keikalla nähneet, kun se on vasta niin vähän aikaa ollut pinnalla.”

Sunfest julkistaa jo kaikki muutkin esiintyjät. Perjantain muut nimet ovat Juha Tapio, Ressu Redford ja Olli Halonen. Lauantaina saavat vuoronsa Jarkko Ahola & Guardia Nueva, Suvi Teräsniska, Virve Rosti & Freeman & Menneisyyden Vangit sekä Mikko Harju.

Lauantaina erillisessä kirkkokonsertissa esiintyy Katri Helena.

Nyt ei olla pelkästään sen varassa, keitä artisteja festareilla esiintyy.

Flowers of Lifen valotaidetta on Kirkkopuistossa nähty ennenkin.

Aiemmat neljä sunfestia ovat olleet elokuun alussa, mutta tänä vuonna tapahtuma on elokuun viimeisenä viikonloppuna. Silloin saaristossa on muinaistulien yö. Kulmala puhuu muinaistulien viikonlopusta ja kertoo miksi ajankohta on muutettu tuohon kesän päätösjuhlaan.

”Itselläni on mökkisauna Merimaskun Iskolassa, ja olen funtsinut että ihmisille ei ole yhteistä tapaa viettää muinaistulien juhlaa. Saaristossa porukat ovat omilla mökeillä ja näkyy tuikku siellä ja toinen täällä. Ajattelin että Sunfest voisikin olla sinä viikonloppuna taas hieman erilaiseksi tehtynä.”

Uutta festarilla ovat valotaide ja tulishow, molempina iltoina.

”Nyt ei olla pelkästään sen varassa, keitä artisteja festareilla esiintyy. Ajatus on että meillä on koko kansan muinaistulien juhla.”

Valotaidetta Kirkkopuistossa tekee Flowers of Life Livonsaarelta ja tulishown luo Tulitaideryhmä Tulipäät pääkaupunkiseudulta.

Juha Tapiota kuullaan Sunfesteillä perjantaina.

Festivaalin myöhennetystä ajankohdasta Kulmala katsoo olevan muutakin etua.

”Bändien tuotannot ovat nykyään aikamoisia, niillä on screenejä, ehkä gyroa ja valoja. Silloin kun ollaan keskellä kesää, eiväthän ne hirveästi näy kun aurinko paistaa. Elokuun loppu on siitä tosi kiitollinen, että kaikki näkyy, kun on tosi pimeä ilta.”

Kulmala haluaa vielä mainita, että Sunfestin graafisen ilmeen on luonut naantalaissyntyinen Petteri Luoto, huippukokki ja kuvataiteilija. Luoto, 49, asuu nykyään Brysselissä.

Sunfestin liput myy Tickermaster perjantaista alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos