Työttömien määrä väheni – työpaikkoja oli helmikuun lopulla tarjolla yli 9000

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,0 prosenttia eli 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kuvituskuva

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa 20 700 työtöntä työnhakijaa. Helmikuun aikana työttömien määrä laskee normaalisti jonkin verran tammikuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä supistui 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 900 henkilöllä eli 4 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,0 prosenttia eli 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Eri toimialoista työttömien työnhakijoiden määrä supistui voimakkaimmin vartiointialan (­15 %), hoiva­-alan (­12 %), johtamisen (­11 %) ja tekniikan alan (­11 %) tehtävissä. Ennakoitu talouden hiipuminen näkyy jo kuljetusalan (+8 %), matkailu- ja ravintola-­alan (+7 %) ja rakennusalan (+2 %) työttömien kasvaneissa määrissä.

Naantalissa oli helmikuun lopulla 618 työtöntä, mikä vastasi 6,7 prosenttia työvoimasta. Alle 25-vuotiaita työttömiä Naantalissa oli 66 ja yli 50-vuotiaita 279. Vähintään vuoden työtä vailla oli 168 naantalilaista.

Raisio työttömiä oli 866 eli 41 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli 7,3 prosenttia. Alle 25-vuotiaista työttömiä oli 93 ja yli 50-vuotiaita 337. Pitkäaikaistyöttömiä oli 168.

Koko Varsinais-Suomessa oli helmikuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä 6 600, eli 1 200 (15 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 3 600.

Pitkäaikaistyöttömyys alkoi kohota koronaepidemian alettua ja kääntyi käytännössä laskuun vasta viime vuoden syksyllä. Jonkun aikaa hyvänä jatkunut trendi uhkaa kuitenkin katketa taloutta uhkaavaan laskusuhdanteeseen.

Hoitoalan työpaikkoja aiempaa enemmän auki

Helmikuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 9 100 kappaletta.

Viime ja kuluvana vuonna työvoiman kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta ja lähes kaikilla aloilla osaajia on haettu enemmän kuin edellisinä vuosina. Eniten paikkoja on ollut auki hoitotyössä. Paikkoja on ollut määrällisesti runsaasti auki myös teollisuudessa, hotelli-­ ja ravintola-alalla sekä kaupan alalla.

Eniten työpaikkojen määrä väheni hallintotehtävissä (­30 %), rakentamisessa (­29 %) sekä hotelli-­ ja ravintola-alalla (­28 %).

Naantalissa avoimia työpaikkoja oli helmikuun lopulla 352 ja Raisiossa 402.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos