Naantalilainen 30 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä yritys myytiin Tanskaan

Tanskalainen Geia Food ostaa Topfoods Finland Oy:n ja TFR Topfoods Retailing Oy:n koko osakekannan.

Elintarvikkeita ammattikeittiöiden, vähittäiskaupan ja ruokateollisuuden tarpeisiin hankkiva Topfoods työllistää 15 henkilöä, ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Yrityksen perustivat vuonna 2008 Janne Rantala ja Juha Mäkelä. Yrityksen pääkonttori on Naantalissa.

”Topfoods on mielenkiintoinen ja hyvin johdettu yritys, jolla on intohimoiset työntekijät ja vahva erikoisosaaminen. Erittäin innovatiivisella lähestymistavallaan tuotekehitykseen tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja valmistajien kanssa yritys on vakiinnuttanut asemansa luotettavana laadukkaiden tuotteiden toimittajana”, sanoo Geia Foodin toimitusjohtaja Claus Ravnsbo tiedotteessa.

Geia Foodin 2022 liikevaihto oli 375 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yhteensä 160 henkilöä Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Topfoodsin perustajat Rantala ja Mäkelä jatkavat kumppaneina nyt syntyvässä uudessa rakenteessa, jossa he vastaavat yhtiön päivittäisestä toiminnasta.

”Olen uskomattoman ylpeä Topfoodsin kehityksestä sen perustamisen jälkeen, jossa olemme luoneet fantastisen yrityksen uskollisten ja osaavien työntekijöidemme ansiosta. Elintarvikeala kehittyy nopeasti, mikä vaatii meiltä ammattimaistumista edelleen. Lisäksi olemme huomanneet, että kasvattaaksemme toimintaamme edelleen Suomessa tarvitsemme vahvan, osaavan kumppanin markkinoillemme”, sanoo Topfoodsin toimitusjohtaja Janne Rantala.

Kaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten lopullista hyväksyntää.

Yrityskaupasta kertoi aiemmin Turun Sanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos