Tyks Laboratorioiden toimipaikkaverkosto laajeni 7 laboratoriolla – Naantalin osalta yhtenäistämistyö on jo valmis

Laboratorio- ja ajanvarausjärjestelmät yhtenäistetään vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Kuvituskuva

Varhan myötä Tyks Laboratorioihin liittyi seitsemän uutta laboratoriota. Kun laboratorio- ja ajanvarausjärjestelmien yhtenäistäminen on kaikissa uusissa toimipaikoissa saatu valmiiksi, voi asiakas käyttää kaikkia Varhan alueen Tyks Laboratorioiden näytteenottopalveluja asuinkunnasta riippumatta.

Laboratorioiden näytteenottopalvelut siirtyivät muiden terveys- ja sosiaalipalveluiden tavoin Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varhan) järjestettäviksi tämän vuoden alussa. Laboratoriopalvelujen järjestäjänä on Tyks Laboratoriot.

”Yhtenäistämme laboratorio- ja ajanvarausjärjestelmät vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Toistaiseksi yhtenäistämistyö on valmiina Naantalin ja Paraisten sekä vappuna Someron laboratorion osalta”, Tyks Laboratorioiden johtaja Antti Hakanen kertoo tiedotteessa.

Myös Kaarinan, Kemiönsaaren, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän (Aura, Pöytyä ja Yläne) sekä Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen (KTO:n) laboratoriot liittyivät Tyks Laboratorioihin. Näiden laboratorioiden ajanvaraus jatkuu samaan tapaan kuin aiemmin, kunnes tietojärjestelmien yhtenäistäminen on tehty.

”Tulevat muutokset parantavat asiakaspalveluamme. Saamme koko Varsinais-Suomen asukkaat samojen palveluiden ja ajanvarausjärjestelmän piiriin. Silloin näytteenoton voi varata sieltä, mikä itselle parhaiten sopii”, Hakanen toteaa.

Jo ennen hyvinvointialueeksi yhdistymistä Tyks Laboratorioihin oli liittynyt valtaosa Varsinais-Suomen kunnista: Koski Tl, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Näiden kuntien asukkaat ovat jo tottuneet varaamaan itselleen ajan sopivasta paikasta.

” Pyrimme siihen, että tietojärjestelmien yhtenäistäminen on valmiina loppuvuonna kaikissa uusissa laboratorioissamme. Tiedotamme laboratoriopalvelumme laajenemisen vaiheista ajantasaisesti Tyksin verkkosivuilla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos