Kokoomus otti Raisiossa hurjan loikan

Kokoomuksen kannatus nousi Raisiossa 5 prosenttiyksikköä 24,2 prosenttiin. Näin kokoomus nousi myös Raision suurimmaksi puolueeksi.

Petteri Orpo keräsi eniten ääniä Raisiossa.

Kokoomuksella ei ollut omia ehdokkaita Raisiosta, ja suurimman äänisaaliin otti Petteri Orpo (949). Toiseksi eniten ääniä sai perussuomalaisen Ville Tavio (918) ja kolmanneksi eniten vasemmistoliiton Li Andersson (728).

Kärkikolmikon jälkeen neljänneksi eniten ääniä sai Eeva-Johanna Eloranta (sd), joka keräsi 600 ääntä. Hän on myös ensimmäinen ehdokas Raisiossa, jolla on raisiolaistaustaa, sillä hän on aikanaan toiminut Raision kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Nykyään Raisiossa asuvista ehdokkaista eniten ääniä sai valtuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa (sd.), joka sai 571 ääntä. Hän voitti sdp:n ehdokkaiden keskinäisen mittelön, sillä entinen kaupunginjohtaja Ari Korhonen sai Raisiossa 499 ääntä. Heidän väliinsä listalla sijoittui Vilhelm Junnila (ps.) 545 äänellään. Raisiossa oli myös kolmas sdp:n ehdokas eli Miku Kuuskorpi, joka sai kotikunnastaan 76 ääntä.

Ari Korhosen jälkeen eniten ääniä Raisiossa saivat Pauli Aalto-Setälä (471), Ritva ”Kike” Elomaa (450) ja Aki Lindén (445), Toni Forsblom (383), Annika Saarikko (320) ja raisiolainen perussuomalaisten ehdokas Mikko Kangasoja (295).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos