Hyvinvointialueen johto hakee oppia Tanskasta ja Ruotsista – ”Hankaluudet henkilöstön saatavuudessa haastavat meidät etsimään uudenlaisia toimintamalleja"

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelustrategiassa keskitytään muun muassa hoitohenkilökuntapulan ratkaisuun ja nuorten psykiatrisen hoidon järjestämismalleihin.

Varsinais-Suomen aluehallitus ja palvelustrategian valmistelua tekevät virkahenkilöt tekevät opintomatkan 2. - 4.5.2023 Tanskaan ja Ruotsiin.

Aluehallituksen ja valmistelevien virkahenkilöiden on tarpeen osana palvelustrategiatyötä tutustua naapurimaissa jo toteutettuihin terveydenhoidon sekä sosiaalihuollon uudistuksiin ja oppia erilaisista toimintatavoista.

”Etsimme parhaita käytäntöjä Varhan sisältä ja muualta Suomesta, mutta muut Pohjoismaat ovat meille tärkeä vertailukohta”, aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja sanoo tiedotteessa.

Opintomatkan osallistujat matkustavat Kööpenhaminaan kahdessa erässä. Tanskassa he tutustuvat erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon integrointimalliin sekä ikääntyneiden palvelumalleihin.

”Hankaluudet henkilöstön saatavuudessa haastavat meidät etsimään uudenlaisia toimintamalleja ikääntyvän väestön palvelutarpeiden hoitamiseksi”, hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen sanoo

Malmössä tutustutaan Skånen yliopistollisen keskussairaalan sekä nuorten ja lasten matalan kynnyksen psykiatrisen klinikan toimintaan.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelustrategiassa keskitytään muun muassa hoitohenkilökuntapulan ratkaisuun ja nuorten psykiatrisen hoidon järjestämismalleihin.

Tutustuminen muiden Pohjoismaiden toteutusmalleihin tuo hyötyä oman palvelustrategiatyön toteuttamisessa.

”Olemme rakentamassa ystävällisintä ja vaikuttavinta hyvinvointialuetta ja rima on korkealla. Palvelustrategian onnistuminen edellyttää parhaiden käytäntöjen ottamista käyttöön”, Vauranoja kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos