Lounais-Suomen poliisi selvittää Rymättylässä kuolleiden merikotkien tapausta – havaintoja kaivataan

Poliisi sai lauantaina tiedon kahdesta Rymättylän alueella kuolleena löydetystä merikotkasta. Poliisi selvittää tapausta ja pyytää yleisöltä asiaan liittyviä havaintoja ja tietoja.

Poliisille annetun tiedon mukaan kalastaja löysi kuolleet merikotkat Iso Maisaaren rantavedestä lauantaina puolenpäivän aikaan.

Poliisi on toimittanut linnut tutkittavaksi Ruokavirastoon. Sen jälkeen selviää lintujen kuolinsyy eli se, onko ne mahdollisesti ammuttu vai ovatko linnut kuolleet muusta syystä.

”Merikotka on luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu Suomessa. Tällä hetkellä tapausta tutkitaan luonnonsuojelurikoksena, mutta rikosnimike voi muuttua ja tarkentua esitutkinnan edistyessä”, sanoo tiedotteessa rikoskomisario Riikka Laaksonen.

Epäillyn rikoksen selvittämiseksi poliisi pyytää asiasta havaintoja ja tietoja. Kuolleisiin merikotkiin liittyvät vihjeet ja tiedot voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos