Ikean yhteistyöhanke pakolaisten työllistämiseksi laajenee Raision tavarataloon

Ikea tukee yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa työllistymisessä pakolaisia, jotka ovat työmarkkinoilla haastavassa asemassa esimerkiksi puutteellisten kielitaitojen ja verkostojen takia.

Yhteistyön aikana työelämävalmennukseen osallistuneista yli puolet on työllistynyt Ikeaan tai muihin yrityksiin.

Hanke aloitettiin vuonna 2021, ja viimeisen kahden vuoden aikana sitä on toteutettu Espoossa ja Vantaalla. Tavarataloissa on työskennellyt ohjelman piirissä tähän mennessä yhteensä 52 pakolaista. Nyt Ikea laajentaa hanketta Raision tavarataloon, jossa ensimmäinen ryhmä on aloittanut työskentelyn huhtikuussa.

Ikea rekrytoi Suomen Pakolaisavun Sauma-työelämävalmennukseen osallistuvia pakolaisia tavarataloon kolmen kuukauden työskentelyjakson ajaksi. Osallistujat solmivat määräaikaisen työsuhteen ja heille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Ohjelmaan osallistuvat pääsevät hyödyntämään oppimaan uutta esimerkiksi logistiikassa, ravintolassa sekä asiakaspalvelussa.

”Olemme iloisia siitä, että yli 50 pakolaista on työllistynyt yhteistyömme kautta. He ovat saaneet arvokkaan mahdollisuuden päästä mukaan työelämään, mikä on tutkimusten mukaan vaikeaa erityisesti niille, jotka eivät vielä puhu suomea sujuvasti tai joilla ei ole suomenkielistä nimeä”, sanoo Suomen Pakolaisavun kotimaan ohjelmajohtaja Kaisa Kannuksela tiedotteessa.

Jokainen ohjelmaan osallistuva pakolainen saa tuekseen henkilökohtaisen IKEA-kummityöntekijän, joka ohjaa perehdytyksessä sekä työyhteisöön tutustumisessa koko työskentelyjakson ajan. Hanke on saanut ohjelmaan osallistuneilta pakolaisilta ja kummityöntekijöiltä myönteistä palautetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos