Koulujen ylijäämäruuanjakelua kokeillaan Friisilän koululla

Ruoka jaetaan hakijoiden omiin astioihin. Kuvituskuva.

Raisiossa Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat jakaneet koulujen ylijäämäruokaa nyt vuoden ajan. Aluksi ruokaa jaettiin vain Vaisaaren koululla ja lukiolla, mutta vuoden aikana ruokajakelu on laajentunut Kerttulan, Kaanaan ja Ihalan kouluille. Nyt ruokajakelua on tarkoitus kokeilla myös Friisilän koululla toukokuussa 2023.

”Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat toivoneet, että saisimme uusia paikkoja, mistä voisimme jakaa ruokaa. Vuorot yhtenäiskoululla ovat olleet todella suosittuja. Toiveena on kuitenkin, että saamme myös uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Etenkin Friisilän alueelta olisi helppo tulla mukaan lyhyen matkan vuoksi. Tarkoituksena on, että kuka vaan voi tulla jakamaan tai hakemaan ruokaa”, sanoo tiedotteessa SPR:n projektityöntekijä Miika Norro.

Toimi näin

Ruokajakelu Friisilän koululla alkaa tiistaina 2.5.2023. Ruokaa jaetaan noin klo 12:05 alkaen.

Ruokajako tapahtuu koulun Lumparlankadun puoleisella ovella. (Lumparlankatu 18)

Ruoka jaetaan hakijoiden omiin astioihin. Kannattaa valita tarpeeksi tiiviit astiat esim. keittoa varten, ja astioita voi ottaa mukaan useampia siltä varalta, että jaettavia ruokalajeja on useampia (esim. perunat, kastike ja salaatti). Jaettava ruoka on ylijäämää, joten jaettavan ruuan määrä vaihtelee päivittäin.

Ruokaa kannattaa tulla hakemaan kävellen tai pyörällä. Autolla liikkuessa on noudatettava erityistä varovaisuutta, sillä alueella liikkuu paljon lapsia. Autolla saapuessa auto on jätettävä Lumparlankadun varteen parkkialueille. Koulun alue on savuton ja päihteetön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos