Tilapäisen suojelun hakemusmäärät kasvussa Lounais-Suomessa – pääosa hakemuksista jätetään Raision poliisiasemalla

Poliisi ennakoi tilapäisen suojelun hakemusten määrän lisääntyvän vielä loppukeväällä.

Tilapäisen suojelun ja kansainvälisen suojelun hakemuksia on tänä vuonna jätetty Lounais-Suomen poliisilaitoksella noin 50–70 viikossa. Näistä tilapäisen suojelun hakemuksia on ollut noin 740 ja kansainvälisen suojelun hakemuksia noin 115. Suurin osa hakijoista on Ukrainan kansalaisia.

Huhtikuun aikana kansainvälisen suojelun hakijoiden lukumäärä on selvästi kasvanut, ja poliisi ennakoi hakemusten määrän lisääntyvän vielä kesää kohti mentäessä, kun esimerkiksi Ukrainasta saapuvat kausityöläiset hakevat kausityöluvan sijaan tilapäistä suojelua, jossa työskentelyoikeus alkaa heti hakemuksen jättämisestä ja se on pidempään voimassa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksella hakemuksia otetaan vastaan keskitetysti Raision ja Porin poliisiasemilla.

Tällä hetkellä Raision poliisiasemalle tilapäisen suojelun hakemuksen jättämiseen kehotetaan saapumaan maanantaisin, keskiviikkoisin tai perjantaisin kello 9–12. Kyseisinä aikoina paikalla on myös ukrainan ja venäjän kielen tulkkeja, jotka ovat apuna hakemuksen jättämisessä.

Jos henkilö saapuu paikalle suositetun ajankohdan ulkopuolella ja hänellä ei ole mahdollista odottaa seuraavaan päivään, hakemus pyritään ottamaan vastaan myös tiistaina tai torstaina.

Porin poliisiasemalla hakemuksia jätetään selvästi Raisiota vähemmän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos