Kuloistenniityn tontinluovutuskilpailu herätti laajaa kiinnostusta – Voittajat julkistetaan toukokuussa

Maamerkiksi rakentuva Portinvartijan kilpailualue keräsi kolme tarjousta ja Leppäkertut-alueeseen saatiin yhdeksän tarjousta.

Raision kaupungin Kuloistenniityn alueelle avaaman tontinluovutuskilpailun kilpailuaika päättyi 17. huhtikuuta. Alueen kehittymisen ensimmäisessä vaiheessa Kuloistenniittyyn haettiin kilpailutöitä kahteen eri kilpailualueeseen.

Tontinluovutuskilpailu herätti vallitsevasta markkinatilanteesta huolimatta laajaa kiinnostusta, joka konkretisoitui useina laadukkaina tarjouksina. Maamerkiksi rakentuva Portinvartijan kilpailualue keräsi kolme tarjousta ja Leppäkertut-alueeseen saatiin yhdeksän tarjousta.

”Olemme positiivisesti yllättyneitä kilpailuehdotusten määrästä, laadusta sekä alueen herättämästä laajasta kiinnostuksesta. Ehdotusten joukossa on paljon ajatuksia, jotka vastaavat Kuloistenniityn alueelle asetettuja kunnianhimoisia tavoitteita”, sanoo tiedotteessa Raision kaupungin kaupunginarkkitehti Emma Kaitaa.

Kilpailun tavoitteena on laadukkaan ja viihtyisän asuinympäristön toteuttaminen. Rakentamisen tulee muodostaa alueelle arkkitehtonisesti korkeatasoista kaupunkikuvaa ja omaleimaista identiteettiä. Ehdotuksen sai jättää molemmista kilpailukohteista tai vain toisesta kilpailukohteesta. Kilpailuun sai osallistua usealla ehdotuksella.

Arviointiryhmä tekee ehdotuksen voittajista

Kilpailutöiden käsittelyyn nimetty viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä koottu raati kokoontuu vapun jälkeen käsittelemään tarjouksia. Tavoitteena on valita kilpailuehdotusten joukosta yksi toteuttamiskelpoinen voittajaehdotus kummallekin kilpailukohteelle. Arviointiryhmä pyrkii tekemään kilpailuehdotusten arvostelun kilpailun voittajista ja julkistaa tulokset toukokuun aikana.

Arviointiryhmässä on viranhaltijoista Eero Vainio, Samu Mattila ja Emma Kaitaa ja luottamushenkilöistä kaupunkikehitysjaoston edustajat Jarmo Rosama, Elisa Vuorinen, Mikko Kangasoja ja Niko Toivonen. Lopulliset tontinluovutuspäätökset tekee Raision kaupunginhallitus. Tavoitteena on käsitellä tontinvaraamispäätökset kaupunginhallituksen kokouksessa 16.6.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos