Naantalin tavoitteena on lisätä omin lihasvoimin tapahtuvaa liikkumista

Ohjelma sisältää yhteensä 19 toimenpidettä. Kuvituskuva

Naantalin kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin ensimmäisen kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman.

”Työtä kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden edistämiseksi on tehty Naantalissa aktiivisesti jo aiemminkin, mutta tuore kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelma tarjoaa suuntaviivat systemaattiselle ja pitkäjänteiselle kehittämiselle”, kertoo tiedotteessa suunnitteluinsinööri Heli Ojanen.

Kaupungille laadittiin pyöräliikenteen tavoiteverkko, joka mahdollistaa pyöräliikenteen infrastruktuurin suunnitelmallisen kehittämisen ja tulevien vuosien investointien ja parannustoimenpiteiden kohdistumisen pyöräliikenteen kannalta tärkeimmille reiteille.

Kävelyn olosuhteiden parantamiseksi määritettiin keskeisimmät kävely-ympäristöt ja -reitit, joilla jalankulkuympäristön turvallisuuteen ja viihtyisyyteen tulee suunnittelussa kiinnittää erityistä huomiota.

Ohjelma sisältää yhteensä 19 toimenpidettä, jotka on jaoteltu ohjelman tavoitteiden mukaisesti neljään kokonaisuuteen. Turvalliset koulumatkat -kokonaisuus sisältää toimenpiteitä lasten ja nuorten omatoimisen koulumatkaliikkumisen lisäämiseen ja turvallisuuden parantamiseen.

Keskustan saavutettavuus ja viihtyisyys -kokonaisuus pitää sisällään toimenpiteitä pyöräliikenteen pääverkon puuttuvien yhteyksien toteuttamiseen sekä pyöräpysäköinnin parantamiseen.

Pyörämatkailun kokonaisuus keskittyy Naantalin pyörämatkailutuotteiden, -palveluiden ja reittien kehittämiseen. Rahoitus ja viestintä -kokonaisuus painottaa kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisen riittävän rahoituksen sekä viestinnän tärkeyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos