Poliisi valvoo tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista ja tienkäyttäjien käyttäytymistä liikenteessä

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui 517 pyöräilijää sekä 249 jalankulkijaa ja 504 motoristia.

Poliisi valvoo kuluvalla viikolla tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista

Poliisi valvoo tehostetusti suojateillä kuluvan viikon eli maanantaista 22. toukokuuta perjantaihin 26. toukokuuta. Poliisi valvoo myös, miten suojaamattomat tienkäyttäjät, kuten jalankulkijat ja pyöräilijät, noudattavat liikennesääntöjä, sekä heidän turvallisuuttaan.

Valvonta kohdistuu siihen, noudattavatko ajoneuvojen kuljettajat suojatiesääntöjä. Pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien liikennekäyttäytymistä poliisi seuraa myös aktiivisesti eli ajetaanko jalkakäytävillä sekä noudatetaanko väistämissääntöjä ja liikennevaloja.

"Valvontapäivänä puutumme myös suojaamattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen sekä pysäköintiin”, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Suojaamattomien osuus tieliikenteen kuolonuhreista suuri

"Suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista Suomessa viime vuonna oli 34 prosenttia. Näissä luvuissa ovat mukana moottoroidut kaksipyöräiset ajoneuvot. Tästä syystä näiden tienkäyttäjäryhmien turvallisuuden tulee olla jatkuvasti liikenneturvallisuustyön keskiössä”, Kallio korostaa.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui 517 pyöräilijää sekä 249 jalankulkijaa ja 504 motoristia.

”On hyvä muistaa, että kaikki pyöräilijöiden onnettomuudet, varsinkaan niin sanotut yksittäisonnettomuudet, joissa ei ole muita osallisia, eivät tule poliisin tietoon ja eivät täten päädy viralliseen tilastoon. Todellisuudessa loukkaantuneiden määrä on huomattavasti suurempi kuin tässä virallisessa tilastossa”, Kallio muistuttaa.

Suojaamaton tienkäyttäjä on kansainvälisessä käytössä oleva termi, ja sillä tarkoitetaan muun muassa jalankulkijoita, pyöräilijöitä, esimerkiksi sähköskuuttien kuljettajia sekä muita heikommin suojattuja tiellä liikkuvia kuten mopoilijoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos