Luokkakuvia näytillä Raision lukiossa avointen ovien päivänä

Tule tutustumaan Raision lukioon ja näe vanhojen valokuvien näyttely ensi maanantaina.

Susanna Palm
Luokkakuvia näytillä Raision lukiossa avointen ovien päivänä

Vanhoja luokkakuvia on nähtävillä Raision lukion portaikon seinillä. Avoimet ovet maanantaina 4.12.

Susanna Palm

Ensi maanantaina on oiva tilaisuus päästä katsomaan vanhoja luokkakuvia Raision lukion avointen ovien päivänä. Lukio juhlii 60-vuotista taivaltaan tiistaina lukion oppilaiden ja kutsuvieraiden kesken, mutta entiset lukion opiskelijat sekä muut kiinnostuneet ovat tervetulleita maanantaina seuraamaan opetusta sekä tutustumaan koulun seinille kerättyyn valokuvanäyttelyyn.

Lukin kuvataidekurssin opiskelijat Aino Pylkki ja Suvi-Tuuli Kolehmainen ovat tulostaneet vanhoja luokkakuvia 30 vuoden ajalta. Ensimmäiset kuvat ovat vuodelta 1981. Nähtävän aulassa on myös vanhoja kuvia lukiosta aivan sen alkuajoilta, vuodelta 1957 ja sen jälkeisiltä vuosilta.

Raision lukio on jatkanut viime vuosina ennakkoluulotonta linjaa kurssitarjontojen kanssa. Tänä syksynä tarjolla on ollut esimerkiksi fysiikan kurssi, jossa osa opiskelijoista pääsi Sveitsin Cerniin hiukkaskiihdytinlaboratiorioon tutustumaan. Onpa lukioon rakennettu 3D-tulostimella ihan oma hiukkaskiihdyttimen ilmaisimen pienoismallikin.

–Luokissa pidetään oppitunteja avoimien ovien aikana ihan normaalilla tavalla, mutta juhlasalissa keskitytään seuraavan päivän juhlagaalan kenraaliharjoituksiin, kuvailee lukion vs. rehtori Jussi Hietapakka

Susanna Palm
Vanhoista luokkakuvista näkee hyvin esimerkiksi muodin muuttumisen 30-vuoden aikana.

Vanhoista luokkakuvista näkee hyvin esimerkiksi muodin muuttumisen 30-vuoden aikana.

Luokkakuvanäyttelyn koonneet Pylkki ja Kolehmainen ovat enemmän kuin tyytyväisiä opiskeluunsa Raision lukiossa. Syynä siihen ovat heidän mielestään hyvät ja asiantuntevat opettajat, jotka osaavat kannustaa ja auttaa. Myös lukion tarjoama monipuolisuus kurssivalinnoissa on heidän mielestään opiskelumotivaatiota lisäävä asia. Abivuosina esimerkiksi kuvataiteen kurssit ovat olleet lukion suosituimpia kursseja viime vuosien aikana.

–Asun Turussa, eikä siellä ollut sellaista lukiota, joka olisi kiinnostanut minua ja johon minulla olisi ollut mahdollisuus päästä. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että tulin opiskelemaan Raision lukioon, sanoo 2. vuosikurssilla opiskeleva Kolehmainen.

Raision lukiossa opiskelee tällä hetkellä noin 370 opiskelijaa sekä kaksoistutkinnon suorittavia Rasekon opiskelijoita.

Raision lukion avoimet ovet ja vanhojen valokuvien näyttely maanantaina 4.12. kello 11-14. Kirkkoväärtinkuja 18.


Kommentit (2)

  • Wode

    Hitto.. meiän luakkakuva esil…. Koittakaas tunnistaa mun fasadi.. 😀😀😀.

  • Kari Parviainen

    Haluaisin samanlaisen kuvakollaasin myös Vaisaaren Yläasteesta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio