Raisiolaisvalmentajan opein jälleen ringeten maailmanmestaruus Suomelle

Suomi voitti ringeten maailmanmestaruuden kahdeksannen kerran. Kanada kaatui toisessa MM-loppuottelussa vakuuttavasti 11-5.

Arkisto
Raisiolaisvalmentajan opein jälleen ringeten maailmanmestaruus Suomelle

Ringeten maailmanmestaruus tuli Suomeen jo kahdeksannen kerran.

Rannikkoseutu

Suomi on uusinut ringeten maailmanmestaruutensa. Toinen MM-loppuottelu Kanadan Mississaugassa päättyi Suomen 11–5-voittoon Kanadasta, minkä ansiosta Suomi pääsi juhlimaan mestaruutta puhtaasti voitoin 2-0.

Toisin kuin ensimmäisessä finaalissa, Suomi irtosi jo hyvissä ajoin omille teilleen. Jo avauserän jälkeen Suomi johti 3-2, eikä luopunut enää johtoasemastaan. Ratkaisu nähtiin jo kolmannessa erässä, jonka aikana Suomen johto venyi 8-4:ään.

–Sitoutuneiden naisten armeija hoiti homman kotiin, ja Suomi on jälleen kerran maailmanmestari. Kanada pisti tänään kaiken likoon, mutta olimme hyvin valmistautuneita heidän alkurynnistykseensä. Jo legendaarinen Rauno Korpi sanoi aikanaan, että tehdään avausmaali vaikka riskillä. Sitä periaatetta noudatimme, Suomen päävalmentaja, raisiolainen Timo Himberg myhäili.

Himbergin valmentama joukkue näytti taitonsa ja tahtonsa, minkä jälkeen Kanadalla ei ollut enää saumaa voittoon.

– Avusmaalin jälkeen olimme kuskin paikalla oikeastaan koko matsin ajan. Kolmannessa erässä oli vähän heikompi hetki, mutta aikalisän jälkeen tytöt tekivät kaksi hienoa maalia. Niiden ansiosta saimme neljän maalin eron viimeiseen erään. Meidän joukkueemme on niin vahva, että siinä vaiheessa oli jo aika varmaa, että kairaamme kullan kotiin, jos ei mitään ihmeellistä tapahdu, Himberg totesi.

Suomen joukkueen tehokkain ratkaisevassa finaalissa oli Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesea edustava Anne Pohjola. SM-sarjan pistepörssiä johtava Pohjola takoi ottelussa hulppeat tehot 5+1. Ketjukaveri Marjukka Virta rohmusi tehot 1+4.

– Anne Pohjola osoitti tänään, miksi hän on yksi maailman parhaista ringeten pelaajista – ellei paras. Hän teki uskomattoman hienoja maaleja. Kapteeni Virta oli jälleen kerran se ringeten Mark Messier, joka loi uskoa joukkueeseen ja näytti omalla esimerkillään, mihin suuntaan pitää mennä. On hienoa työskennellä tällaisten urheilijoiden kanssa, Himberg kehui.

– Tietenkin jokainen yksilö tässä joukkueessa oli tärkeä. Olemme toitottaneet pitkään sitä, että roolit ovat erilaisia, mutta jokainen jäsen on tärkeä. Tänään se piti jälleen kerran kutinsa. Maria Perkkola osoitti, että hän on tämän hetken paras ringettemaalivahti maailmassa. Näihin tukipylväisiin meidän on tosi helppo nojata.

Raision Nuorisokiekosta maailmanmestaruutta päävalmentaja Himbergin iisäksi olivat voittamassa Fiia Impilä, Hanna Ropanen, Tanja Eloranta ja Susanna Tapani.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio