"Sekopäistä touhua" - Tubettaminen lähensi ystävyksiä

Naantalilainen Roope Rannisto ja raisiolainen Joona Puhakka laittoivat oman Youtube-kanavansa pystyyn noin kolme vuotta sitten. Nykyään A-Lapset-kanavalla on yli satatuhatta tilaajaa ja näyttökertoja löytyy yli 12 miljoonaa.

Jasmin Koivisto
"Sekopäistä touhua" - Tubettaminen lähensi ystävyksiä

Joona Puhakka, 19, (vas.) ja Roope Rannisto, 19, (oik.) eivät alun perin tehneet videoita sen takia, että ne päätyisivät joskus Youtuben puolelle.

Jasmin Koivisto

Idea tubettamisesta lähti, kun miehet tekivät lyhyitä sketsivideoita ja jakoivat niitä yksityisellä Instagram-tilillä. Rannisto ehdotti videoiden lataamista Youtuben puolelle "ihan läpällä", ja katsojia alkoi sadella. Nykyään videot vaihtelevat sketseistä haasteisiin ja vlogeista avautumisiin.

Sadantuhannen tilaajan raja meni rikki maaliskuun lopulla. Miten kaksikko pääsi siihen pisteeseen?

Rannisto mainitsee, että ask.fm-sovellus, jossa voi kysellä anonyymisti ihmisiltä, vaikutti kanavan kasvuun alkuvaiheessa. Heillä oli sovelluksen kautta seuraajia, jotka päätyivät katsojiksi.

–Tietenkin se vaikutti, että ei ollut sellaista kanavaa, joka meillä on eli ihan sekopäistä touhua, jossa ei ole mitään järkeä, nauraa Puhakka.

Nykyään miehillä on tekemisessä hyvä rutiini, mutta he toivovat, että se olisi ollut jo ensimmäisestä päivästä lähtien.

–Silloin alussa me pidettiin tyhmä breikki, koska me ajateltiin, että ei tämä ole niin vakava juttu. Sen takia kanava kärsi, koska katsojia hävisi, toteaa Puhakka.

Parin mielestä haastavinta on tason ylläpitäminen. Rannisto huomauttaa, että pelkät luvut eivät kerro kehityksestä.

Nyt tavoitteena kanavan suhteen on kasvattaa yleisöä ja kokeilla kaikkea mahdollista. Kaksikko ei halua jäädä paikoilleen vaan tehdä erilaista sisältöä jatkuvasti.

–Benjihyppy olisi siistiä kuvata!

Jasmin Koivisto
Kaksikon mielestä aikataulun noudattamisessa olisi vielä parannettavaa.

Kaksikon mielestä aikataulun noudattamisessa olisi vielä parannettavaa.

Toinen tukena

Rannisto ja Puhakka ovat olleet ystäviä noin seitsemän vuotta. He tutustuivat toisiinsa alakoulun loppupuolella. Erimielisyyksiä kaksikolla ei juurikaan ole. Miesten mielestä he eivät välttämättä olisi yhtä hyviä ystäviä, elleivät he olisi aloittaneet tubettamista.

–Meitä oli ihan aluksi neljän pojan porukka, jossa jokainen oli jokaisen paras kaveri, mutta videoiden tekemisen takia meistä tuli enemmän läheisempiä, kertoo Rannisto.

Näkevätkö kaverukset tekevänsä videoita joskus erillään toisistaan?

–En, tokaisee Puhakka saman tien.

Ranniston mielestä se voisi olla mahdollista, mutta kuitenkin paljon tylsempi vaihtoehto kuin tehdä videoita parin kanssa.

–Jos jäätyy, ihan sama missä tilanteessa, vaikka jossain lavalla, toisen on helppo tukea ja ottaa tilanne haltuun, selittää Puhakka.

"Touhu ei ainakaan meidän tahdosta lopu"

Rannisto on miettinyt opiskelevansa matematiikkapainotteista alaa, ja Puhakka haluaisi opiskelemaan media-alaa, mutta suunnitelmat ovat vielä auki. Miten tubettaminen kuuluu heillä tulevaisuuden suunnitelmiin?

–En usko, että stoppina tulisi se, että me ei jakseta tehdä vaan syy olisi jokin muu, Puhakka miettii.

–Olisi siistiä saada jatkaa tätä mahdollisimman pitkään, jatkaa Rannisto.

Miehet eivät usko, että heidän tiensä eroavat lähitulevaisuudessa. He ovat suunnitelleet muuttoa isolle kirkolle lukion jälkeen.

–Helsinkiin me ollaan molemmat menossa, tuli opiskelupaikkaa tai ei. Kämppäkavereina olisi aika hyvä etäisyys, nauraa Puhakka.

A-Lapset-kanavalle pääset tästä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio