Vedenjakelu keskeytetty osissa Rymättylää - vesi keitettävä Montolan, Ritalan, Röölän, Pitkäluodon, Koivusaaren, Airismaan ja Aaslan alueilla

Päivi Savolainen

Vedenjakelu on torstaina 18.5. keskeytetty Rymättylän Montolan, Ritalan, Röölän, Pitkäluodon, Koivusaaren, Airismaan ja Aaslan alueella. Vedenjakelun keskeytys johtuu vesijohtorikosta Kirkkolahden eteläpäässä. Väliaikainen vedenjakelupiste, josta vettä voi hakea omiin astioihin, sijaitsee osoitteessa Taipaleentie 11, vanhan Rymättylän vesilaitoksen pihalla.

Juomavetenä ja ruuanlaitossa käytettävä vesi keitettävä

Naantalin vesihuoltolaitoksen mukaan juomavesi on keitettävä Rymättylän Montolan, Ritalan, Röölän, Pitkäluodon, Koivusaaren, Airismaan ja Aaslan alueilla. Juomavetenä ja ruuanlaitossa käytettävää vettä on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

Raision kaupungin terveysvalvonnan mukaan veden laatu täyttää vaatimukset verkoston muilla alueilla.

Eilen 17.5.2017 on Montolan kylän alueella Rymättylässä tapahtunut putkirikko, jonka seurauksena jätevettä on mahdollisesti päässyt vesijohtoverkostoon. Vedessä voi olla terveydelle haitallisia bakteereja. Vesijohdot suljettiin aluksi tapahtuman vaikutusalueella, ja huuhtelu ja klooraus käynnistyivät varhain torstaiaamuna.

Tilanteen kartoittamiseksi on otettu näytteitä, joiden tutkimusten tulokset valmistuvat perjantaina.

Talousveden kloorausta on lisätty. Kloori tuhoaa haitalliset bakteerit. Veden klooripitoisuus on normaalia suurempi ja kloorin haju tuntuu selvästi. Veden klooripitoisuus on kuitenkin niin matala, että kloori ei aiheuta terveyshaittaa esimerkiksi peseytymisen yhteydessä.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Raision kaupungin terveysvalvonta tiedottaa asiasta lisää perjantaina. Silloin tiedotetaan tänään otettujen näytteiden tuloksista ja annetaan uudet toimintaohjeet.

Juttua päivitetty klo 10.45.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio