Rannikkoseutu

Vedenkeittokehotusta joudutaan jatkamaan viikonlopun yli Raision ja Naantalin alueella. Verkostosta on otettu tähän mennessä noin kahdeksankymmentä näytettä. Uusimpien näytteiden joukosta kolmesta näytteestä on löytynyt lieviä epäpuhtauksia.

Juomaveden laadun varmistamiseksi verkostoa joudutaan huuhtelemaan ainakin Kerttulan pohjoispuolella sekä Kuninkaanväylän läheisyydessä. Huuhtelu on aloitettu. Huuhtelu ei aiheuta muutoksia keittokehotukseen tai veden käyttöön näillä alueilla.

Epäpuhtaudet ovat todennäköisesti tulleet verkostoon maaperästä jakeluhäiriön aikana. Kun vedenpaine käy alhaalla, on mahdollista että vesijohtoverkkoon pääsee epäpuhtauksia. Verkoston alueella ei ole havaittu poikkeavaa määrää vatsatautitapauksia tai muita sairastumisia.

Vesijohtoverkoston huuhtelun jälkeen vedestä otetaan uudet näytteet, jotka analysoidaan viikonlopun aikana. Tulokset valmistuvat aikaisintaan maanantaiaamupäivään mennessä, jolloin asiasta tiedotetaan uudelleen. Vettä voi käyttää normaaliin tapaan, mutta juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä. Vedenjakelupisteet ovat edelleen käytössä Raisiossa ja Naantalissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio